Ismét bizonyítottak a magyar tekések. A nemzetközi kupák idei kiírásában volt magyar siker és dobogós hely, de az idegenlégiósok is jól teljesítettek.

Befejeződtek a nemzetközi teke kupák. A nőknél magyar győzelem született az NBC Kupában! Az Ipartechnika Győr SE a németországi Lorsch-ban a német KV Liedolsheim együttesét győzte le a döntőben 5-3-ra.  

A férfi Európa-kupa küzdelmeinek a szlovéniai Kranj adott otthont, ahol a Répcelaki SE bronzérmet szerzett. Közel állt az éremszerzéshez a Ferencváros női együttese is, de a zöld-fehérek végül a horvátországi Ototac-ban negyedikként zártak a világkupán.

A nemzetközi teke kupákban volt azért idegenlégiósként magyar győztes: a válogatott alapembere, Méhész Anita a horvát KK Mlaka Rijeka csapatával győzött a világkupán. Ugyancsak idegenlégiósként Szél Tibor ott volt a négyesdöntőben és a szerb Spartak 024 Subotica együttesével végül negyedik lett az NBC Kupában..  

A tekézőknél ez hagyománynak számít, hogy a nemzetközi európai kupákat egy időben rendezik meg, ez alól kivétel a Bajnokok Ligája.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS