Sportold magad egészségesre! Ezzel a felhívással készített kisfilmet a Szabadidősport-esemény Szervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ). A videóban a szabadidejükben rendszeresen sportoló orvosok mondják el véleményüket a mozgás, és kiemelten most a COVID-időszak alatti aktivitás, sportolás szerepéről. 

A rendszeres testmozgás fontosságáról beszél a filmben Dr. Kiss Marianna, Országos Sportegészségügyi Intézet Sportorvosi Hálózat vezető orvosa, egyben félmaratoni futó. Láthatjuk nyilatkozni Dr. Csató Gábor főigazgatót az Országos Mentőszolgálattól, aki rendszerint teljesít félmaratoni távokat, valamint elmondja véleményét Dr. Zima Endre, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzív osztály vezetője is. Ő maratoni futó, egyben BSI futónagykövet.

A videó a rendszeresen sportoló orvosok véleményével ITT érhető el.

„A koronavírus-járvány kiemelten megmutatta, milyen fontos, hogy az emberek fittek, egészségesek legyenek. Maradjon erős az immunrendszerük egy ilyen váratlan helyzetben is. Tanulmányok sokasága bizonyítja, hogy a sport, a rendszeres mozgás, a testedzés segít megelőzni pont azon betegségeket (magas vérnyomás, szív és érrendszeri problémák, cukorbetegség, elhízáshoz köthető bajok), amelyekben mi magyarok világviszonylatban nagyon elől állunk a statisztikákban. A dohányzásról való leszokás egyik legjobb formája szintén a sportolás.” – áll a SZEOSZ összegzésében.

„A szövetség eseményei célt adnak a heti rendszerességű testedzésnek, erősítik, fenntartják a motivációt. A rendezvények hangulata hozzásegíti az amatőr sportolókat a kitűzött cél eléréséhez. Most a COVID alatt, de utána is nagyon fontos, hogy minél többen folytassák, vagy épp elkezdjék a sportolást” – hívja fel a figyelmet a SZEOSZ.

A Szabadidősport-esemény Szervezők Országos Szövetsége több, mint 200 eseményt fog össze, melyeken a COVID előtt – 2019-ben – háromszázezren vettek részt. A szervezet tagjai egyébként a már több, mint 6 hónapos rendezvénytilalom alatt is készültek az újra nyitásra, és a hagyományos versenyek mellett több új esemény előkészítése is zajlik. Érdekesség, hogy Kínában a járvány után már rendeznek futóversenyeket, melyek iránt jelentősen nőtt az érdeklődés.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS