Hiába várták a MOL Racing Team versenyzői a Liepaja Ralit, a COVID-19 járvány újra felülírta a terveket. A Lettországban érvényes előírások és a szervező járványügyi intézkedései miatt gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy elinduljanak a rali Európa-bajnokság idei második állomásán.

„Július utolsó napján hozták meg az utolsó intézkedéseket a Liepaja Rali szervezői. Ezek közül a legfontosabb, hogy a lett kormány a legfrissebb járványügyi statisztikák alapján különféle zónákba sorolta az országokat. A listán a vörös zónába került Csehország, Ausztriát pedig a sárga zónába tartozó országok közé sorolták, így a BRR csapat osztrák és cseh tagjaira is a szigorított intézkedések vonatkoznak. Herczig Norbert és Ferencz Ramón, valamint a magyar csapattagok is csak a veszélyeztetett országokon keresztül tudták volna megközelíteni a helyszínt, így nekik sem lett volna egyszerűbb dolguk.

„A csapattagokra a Lettországba beutazás után két hét karantén várt volna, amihez már július végén, az intézkedések nyilvánosságra hozatala előtt el kellett volna utazniuk. A másik megoldás szerint utazás előtt elvégzett három napnál nem régebbi negatív COVID-tesztre lett volna szükséges, majd az országba érkezést követő 24 óra múlva újabb tesztet kellett volna végezni. A harmadik tesztre az ott tartózkodás 5. és 7. napja között kell sort keríteni, a tesztek eredményét pedig a szállodában kell megvárni. Sajnos a második megoldás is logisztikailag kivitelezhetetlen, hiszen a verseny előtti teszt, a pályabejárás, és a gépátvétel is része a versenynek, így fájó szívvel le kellett mondanunk a Liepaja Ralin indulásról.” – nyilatkozta Herczig Norbert.

 Információink szerint több csapat is hasonló döntést hozott, többek között az ERC élmezőnye sem lesz ott a versenyen. A MOL Racing Team következő versenye az Azori-szigetek Rallye lesz szeptember közepén, ahová ismerősként térnek vissza Herczigék, ugyanis a harmadik alkalommal állnak majd rajthoz a murvás pályákon.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS