A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) területén tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot adtak át.

Az ünnepi eseményen Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöke elmondta, a kondipark építési költségeit Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól pályázat útján nyerték el. A szervezet elnöke, Hatala József úgy fogalmazott, a sport a bűnmegelőzés egyik fontos formája, ezért támogatnak hasonló projekteket. Hozzátette, hogy a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.

Németh Szilárd a park átadását a majdani sportcsarnokavató “előszobájának” nevezte. Hangsúlyozta, az új aréna már szinte készen van, így hamarosan annak az átadására is sor kerülhet. Ez várhatóan márciusban fog megtörténni. Az átadást jelképező szalagátvágást Németh Szilárd és Hatala József mellett az idei nur-szultani világbajnokságon aranyérmes Lőrincz Tamás végezte el. A londoni olimpián ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok sportoló a jövő héten kezdi meg a felkészülést a kötöttfogású válogatottal a tokiói olimpiára, a kvalifikációt már a vb-arannyal megszerezte.

Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel a szövetség vezetői, a magyar válogatott tagjai és szakvezetői, a korábbi legendák közül Klinga lászló és Csatári József, illetve a helyi birkózóklubok fiatal versenyzői. A Pénzügyőr birkózói rövid bemutatóedzést is végeztek az új fitneszparkban.

Fotó: MBSZ/Róth Tamás

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS