Nemes hagyományt ápol a Budapest belvárosában lévő „Nagy Béla sugárút”, ahol olimpiai bajnokokat és érmeseket éppen úgy ünnepelnek, mint egykori, híres ferencvárosi labdarúgókat. Kedden délután az utóbbiak kerültek főszerepbe.

Pogány László(b), Takács Tibor és Friedmanszky Zoltán

(fotók: JochaPress)

A terv eredetileg az volt, hogy három ős-fradistát is „meggratulál” a házigazda, Takács Tibor. Ám a sors ezúttal is közbeszólt, amennyiben a 70 éves Vépi Péter váratlanul közbejött okok miatt érkezését lemondani kényszerült. Így ketten maradtak az ünnepeltek: a 85. születésnapjához éppen 22-én érkezett Friedmanszky Zoltán és a 23-án 65 éves Pogány László.

A jubiláló labdarúgókat a házigazda méltatta, majd személyesen is elbeszélgetett velük. Talán a legérdekesebb momentum az volt, amikor megtudhattuk: a 85 éves Friedmanszky amint kikerült a Testnevelési Főiskoláról, a Ferencváros nem csak egyszerűen leigazolta, hanem röviddel később a téli ausztrál túrára is magával vitte.

Laczik László

A családias hangulatú összejövetelen elsősorban a régi labdarúgó társak és barátaik vettek részt. Üde színfoltot jelentett a tetőtől talpig fradista, világbajnok, olimpiai ezüstérmes vízilabdázó, Kásás Zoltán és az Erdőkertes alpolgármesterének ismételten megválasztott korábbi tévériporter, Kopeczky Lajos ottléte. A sztorizgatás után Laczik László labdazsonglőr adott rövid bemutatót egy szabvány méretű focilabdával, majd jött az elmaradhatatlan nótázás.

Innen is boldog születésnapokat és további, egészségben megért éveket kívánunk.

(jochapress)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS