Másfél évtizedet kellett várni arra, hogy újra IFBB PRO versenyek lehessenek Magyarországon. Az pedig nem kérdés, hogy erre a 17. Fitparadén kerülhet sor, hiszen utoljára a debrecenin rendeztek hasonlót – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

A kétnapos nemzetközi multisport fesztiválon október második hétvégéjén ismét sporttörténelmet írnak a szervezők. A tavalyin először nyerhettek összesen 7 profi kártyát az IFBB Pro League testépítő és fitnesz kategóriáiban a legkiválóbb amatőr versenyzők. Ezúttal azonban akik megnyerik az IFBB Pro Card-okat, azok vasárnap már bizonyíthatnak is a férfi Bodybuilding és női Bikini Pro Show-kon a profik között. A Fitparade IFBB Pro Grand Prix a sportágak legrangosabb versenyére, a Las Vegasban megrendezendő Joe Weider’s OLYMPIA-ra kvalifikál.

A legnépszerűbb edzőtermi-, erő- és ügyességi sportokra épül a Fitparádé koncepciója. 2005-ben nyitottak a tömegsportok irányába, prevenciós célzattal, a fiataloktól az idősekig minden korosztálynak mutatva alternatívát az egészséges életmód felé, számos sportággal ismertetve meg a látogatókat. Több sportági szövetség rangos magyar és nemzetközi bajnokságait foglalja magába a Fitparádé, ahol nemzetközi- és hazai sportikonok népszerűsítik az erő-, esztétikai-, állóképességi és ügyességi sportokat. A kétnapos multisport fesztivál keretében show-elemekkel, egészséges életmódra épülő kiállítással és gyerek versenyekkel (vízilabda bajnokságok, háromtusa kupa), valamint regisztráció ellenében a kerületi családok számára szervezett ingyenes szabadtéri gyerek- és családi programokkal színesítik a sportversenyek és bemutatók széles skáláját. A MoM Sport kertjében lévő szabadtéri gyerekzónában drón röptetéssel, arcfestéssel, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal, lego sarokkal, lufi hajtogató bohóccal várják a családosokat.

A Fitparádé® szombati napján pénzdíjas testépítő és fitnesz versenyek lesznek, a vasárnapi rendezvénynapon pedig a hét IFBB Profi Kártyáért zajlik a küzdelem a nagyszínpadon a Fitparade Classic-on, majd külön esti program keretében a Fitparade IFBB Pro Grand Prix-n a profi testépítés és bikini sportágak legjobbjai lépnek színpadra az Olympia kvalifikációért.

A rendezvény közkedvelt nemzetközi programjai mellett, mint a Louie Koncz Classic és a FitModel World, a XVI. Judgement Day szkander Világkupa, de lesz bothúzás és erőemelés is. A MALESZ Magyar Bajnokságon a rúdsport és karika szakágak dobogósai kvalifikálnak a POSA világbajnokságra.

A Fitparádénak otthont adó MoM Sport a beltéri, a kültéri és a vizes sportok számára egyaránt helyszínként szolgál és ezáltal a világon egyedülálló a programkínálata.

A Fitparádé első napján megrendezik a Fitness Csillagok Díjátadót. A díj alapítója Papp Gábor, a Sport&Move tulajdonosa és Buranits Ildikó, a Fitparádé promotere, főtámogatója pedig a Fitrádió. Négy díjat adnak át, ezek a Mr. Motiváció, a Női Karrier Díj, a Férfi Karrier Díj és az Életmű Díj.

A Fitparádé 2017-ben elnyerte Rendezvény-Esemény kategóriában a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt Díját, 2016-ban és 2015-ben pedig Márkaépítés kategóriában Országos KKV Marketing Gyémánt Díjat kapott. A multisport fesztivál rendezője Buranits Ildikó, akit korábban az év sport promoterének választottak. Sztárvendég: Timea Majorova fitnesz ikon.

Részletes programinformáció: www.fitparade.huwww.facebook.com/Fitparade

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS