A magyar tekecsapatok ismét bizonyították, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak.

Az Európa Kupának idén a horvátországi Varasd adott otthont, ahol a nőknél a Rákoshegyi VSE imponáló magabiztossággal aranyérmet nyert. A magyar csapat a fináléban a német SV Pöllwitz együttesét győzte le 5-3-ra. Ugyanitt a férfiaknál a Répcelaki SE 6. lett, ezzel kiharcolta a Bajnokok Ligájában való indulás jogát.

Az NBC Kupát ugyancsak Horvátországban rendezték meg, Slavonski Brod volt a házigazda, ott a férfiaknál a Zalaegerszegi TE ezüstérmes lett. A Ferencvárosi Torna Club férfi együttese 8., az Ipartechnika Győr SE női csapata a 6., míg a Balatoni Vasas SE női gárdája a 10. helyen zárt.

A Világkupa küzdelmeit a német Ludwigshafenben bonyolították le. Németországban a férfiaknál és a nőknél is a bronzmeccsen voltak érdekeltek a magyarok. A Szegedi TE férficsapata egy végtelenül kiélezett találkozón három fával nyert a szlovák Podbrezova ellen. A nőknél a ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg a negyedik helyen zárt, miután a bronzmeccsen kikapott a cseh KK Slovan Rosice csapatától.

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke úgy látja, ebben az idényben is meghatározóak lesznek a magyar csapatok. „A nemzetközi kupák abból a szempontból is izgalmasak, hogy ilyenkor derül ki, melyik együttes hogy tudott erősíteni a felkészülés időszakában. Büszke vagyok a magyar csapatokra, mert ismét kiderült: Európa legjobbjai között vannak a mieink. Nem beszélve azokról a magyar idegenlégiósokról, akik nemzetközi csapatokat erősítenek, és ott is meghatározó játékosokká tudtak válni.” – mondta az elnök. 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS