Lázár Vilmos is ott lesz a VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. A tatai rendezvényen nyolc sportágban versenyezhetnek az agráriumban dolgozók.

„Üdvözlendő kezdeményezés az, hogy az agráriumhoz kapcsolódó területeken tevékenykedők együtt sportoljanak, az pedig külön öröm számomra, hogy fogatot is hajtanak” – kezdte nyilatkozatát Lázár Vilmos, tizenkétszeres fogathajtó-világbajnok, a Magyar Lovas Szövetség elnöke.

„Azt szoktam mondani, hogy a mezőgazdaságban dolgozó ember könnyen tud egy saját tornatermet létesíteni azzal, hogy egy lovat tart, mert mellette aktív életet tud élni. Fontos, hogy a vidék is minél jobban bekapcsolódjon a sportos vérkeringésbe, ezen sokat segít a tatai rendezvény is. Az amatőröknek megrendezett fogathajtó versenyek megrendezésében a testvéremmel úttörők voltunk, annó a gödöllői egyetemen szerveztük az első ilyen megmérettetéseket” – mondta a Magyar Lovas Szövetség elnöke.

A sportnap az utóbbi években komoly rangot vívott ki magának, hiszen több korosztály képviselteti magát Tatán, és rendszerint több százan neveznek az eseményre. A szervezők célja az volt a hagyományteremtő rendezvény megálmodásakor, hogy legyen egy nap, amikor az állatorvosok, az agrármérnökök, a szőlészek, borászok, a kertészmérnökök, az erdőmérnökök és vadászok, akik nap mint nap együtt dolgoznak az agráriumban egy minisztérium irányítása alatt, együtt sportolhassanak.

A szeptember 21-i VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS