A Nápolyban zajló Universiadén csütörtökön három sportágban voltak érdekeltek a magyarok. Az atlétikán kívül taekwondóban és ritmikus gimnasztikában indult magyar versenyző.

 

Atlétika

Atlétikában ma három versenyszámban is érdekeltek voltunk. Férfi diszkoszvetésben Szikszai Róbert (NYE) kvalifikálta magát a szombati döntőbe. Szűcs Valdó (University of Bath) tovább jutott a férfi 110 m gát elődöntőjébe. Rivasz-Tóth Norbert (DE) a férfi gerelyhajítás döntőjében 5. helyen végzett 77,71 méteres dobásával.

 

Taekwondo

Női 62 kg-ban indult Gadácsi Dorottya (KRE) az első meccsét az indiai Gaganjot ellen megnyerte, de a tajpeji egyetemista kifogott rajta, így a 9. helyen zárta az Universiadét.

Ritmikus gimnasztika

A magyar csapat egyik legfiatalabb versenyzője Pigniczki Fanni, a Testnevelési Egyetem hallgatója versenyzett két egyéni versenyszámban. Karikában 18.750, míg labdagyakorlatára 17.400 pontot kapott, így 36.150-es napi eredménnyel zárt. Pénteken a szalag és buzogány gyakorlatával folytatja az egyéni versenyt. Fanni az összetettben a 10. helyen fordult és bekerült a szombati karika döntőbe.

FotókMEFS/Varga Dávid

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS