Négy magyar érmet hozott az idei jet-ski Eb-sorozat utolsó versenye, a zágrábi Horvát Nagydíj. Az összesítésben ezzel a magyar versenyzők két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot, emellett kilenc pontszerző helyezést is elértek.

A Ski GP3-ban Markus Erlach bronzérmes helyen végzett a Horvát Nagydíjon. Az összesítésben ugyanakkor a kategória kontinensbajnoka Szabó Barnabás lett egy másik magyar versenyző, Sümegi Martin előtt.

A Runabout Veterans GP1 kategóriában Zágrábban Kéri Attila a dobogó harmadik fokára állhatott fel, aki ezzel bebiztosította Európa-bajnoki elsőségét. Ugyanitt a a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke, Czeller Béla harmadik lett.

A zárófutamon a Ski Veterans GP1-ben Szép Attila lett bronzérmes, az Európa-bajnoki széria egészét tekintve pedig Déri Attila állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A Runabout GP4 kategóriában Major Marcell ezüstérmes lett a horvátországi viadalon.

A versenyzők sikerei mellett a Magyar Jet-Ski Szövetség vezetése arra is büszke, hogy 13 éves kihagyás után ismét hazai rendezésű Eb-futamot bonyolíthattak le júniusban, amelyre 22 országból érkeztek jet-skisek.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS