Az OCR-eseknél népes magyar csapat indul az idei Európa-bajnokságon. Az idei kontinensbajnokságot a lengyelországi Gdanskban rendezik meg. Zimányi Gábor csapatvezető elmondta idén 28 fős keret utazott el Lengyelországba.

 

„A válogatott OCR-esek kettőzött erővel készültek. Bízom benne, hogy mindannyian megállják a helyüket az Eb-mezőnyben. Tavaly vettünk részt először kontinensbajnokságon, akkor két versenyzőnk teljesítette a 15 kilométeres távot” – mondta a csapatvezető.

Idén három kategóriában állnak rajthoz a magyarok, miután az 5 és a 15 kilométer mellett ninja pályán is lesznek magyar indulók.

Az Eb-t június 27. és 30. között rendezik meg. Az OCR (Obstacle Course Racing) olyan sport, amely során a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Európában és világszerte egyre nagyobb lendületet kap ez a sportág. A magyar szövetség (HOCRA – Hungarian OCR Association) lépést tart ezzel a fejlődéssel, a bajnokságok rendszerében a legtöbb országnál előrébb jár, mert 2019-ben minden távon (sprint, rövid, közép, hosszú) rendez futamot.

A magyar Eb-keret:

Martyin László, Császár Vilmos, Turjányi János, Selymes Kinga, Szabó József, Kosárkó Roland, Papp Ádám, Kovács Dániel, Geszti Péter, Horváth Gábor, Horváth Zsolt, Horváth Róbert, Abonyi Ákos, Berkes Márton, Páder Zsófia, Dornyi Tamás, Körmendi Csilla, Kalmár Sára, Strommer László, Gyömrei Máté, Mészáros Csaba, Balogh Zsolt, Imrei Kata, Torma Árpád,
Dobosi Gergely, Molnár Gergely, Bölcs Zoltán (kísérő), Zimányi Gábor (csapatvezető), Rozina Tamás (alelnök).

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS