Tizedik alkalommal versenyez együtt a MOL Racing Team párosa Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban. A Rally Liepaján 2018-ban nem indult a csapat, így ismét új pályákat kellett megismerni, de pilóta és navigátora most már tökéletes összhangban van.

 

„Ez a tizedik közös versenyünk, most már rutinosan dolgozzuk fel a pályákat. Ramón tökéletesen ráérzett arra, hogy milyen itinerrel tudok a lehető leggyorsabb lenni és az információkat is nagyon jól adja vissza.” – mondta Herczig Norbert, aki fülig érő szájjal szállt ki a Volkswagen GT R5-ből a keddi tesztet követően.

„A mérnökünk kitalált egy új lengéscsillapító beállítást, a Michelintől kaptunk egy ezekre a murvás pályákra való tökéletes gumit, amivel eddig még sosem mentem. Így bármit, amit kigondoltam, az autó megcsinálta, a féktávok, a kigyorsítások, a stabilitás, mind-mind álomszerű volt.” – tette hozzá a pilóta, aki optimistán várja a versenyt, amelynek a kvalifikációja pénteken lesz, szombaton és vasárnap pedig a 13 gyorsasági szakaszon összesen több mint 206 km vár a MOL Racing Team párosára a roppant erős mezőnyben, ahol huszonegy R5-ös versenyautót láthatnak a nézők.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS