Bene Ferenc, az u18-as labdarúgó válogatott szövetségi edzője a Hatoscsatorna vendége volt. A szakember párhuzamot vont a spanyol edzőképzés és a nemrégiben az MLSZ kiadásában megjelent szakkönyve (Taktikai periodizáció) között.

A szakember beszélt az u18-as válogatott Eb-selejtezőket megelőző részsikereiről (pl.: Magyarország u18 – Olaszország u18 4-0) és a csapat előtt álló feladatokról.

A műsorban természetesen szóba került örök szerelme, az Újpest bajnoki szereplése is és némi visszatekintésként a gyirmóti kalandja, ahol történelmet írva ő volt az első edző, aki az NB I-be juttatta a Győr melletti település csapatát, valamint a nyíregyházi építkezés, ahol Elbert Gáborral, Lucsánszky Tamással és Sűcs Mihállyal kezdtek építkezni és értek el meglepően rövid idő alatt szép eredményeket minden téren.

A kérdésre, hogy mit hozhat neki a jövő, elismerte, hogy követi a felnőtt futballt és az álma továbbra is az, hogy Újpesten legyen edző! A 80 éves Göröcs János a napokban említette, hogy az Újpest most jó csapat, de hiányzik belőle egy Bene – igaz, ő az idősebb Bene Ferencre gondolt…

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS