A portugáliai, idei első aerobik világkupát követően Tokióban is korábban nem látott eredményeket értek el a legjobb magyar versenyzők. A japán fővárosban megrendezett világkupán két arany- és egy ezüstérmet értek válogatott aerobikosaink.

 

A 30. Suzuki Világkupán a Bali Dániel és Mazács Fanni alkotta kettős úgy végzett a párosok versenyében az első helyen, hogy még egy apró rontás is belefért győzelmükbe. Így a magyar duó a portugáliai Cantanhedében aratott diadala után ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A két fiatal kiegészülve Farkas Balázzsal a triók között szintén első lett, és ugyancsak pár héten belül másodszor jutott nekik világkupa-aranyérem.

A portugáliai három arany megismétléséhez csak egy hajszál hiányzott: férfi egyéniben Bali Dániel mexikói riválisával azonos pontszámmal végzett az első helyen – megelőzve többek között a házigazdák világbajnok versenyzőjét –, de mivel 0.05 ponttal kevesebb kiviteli részpontszámot kapott, így végeredményben be kellett érnie a második hellyel.

A nőknél Szőllősi Panna a 9. helyen végzett.

Két állomás után a magyar aerobikosok öt arany- és egy ezüstéremmel állnak a világkupa-sorozatban, ami sporttörténelmi teljesítmény.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS