Rácz Lajos reméli, hogy a birkózás szépen lassan letisztul. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózó úgy látja, a sok-sok szabályváltoztatás ideje lejárt, a sportág sokkal tisztább arcát mutatja.

 

„Ez érzékelhető volt a tavalyi budapesti birkózó-világbajnokságon is. Azt gondolom, hogy a birkózás kiállta az idő próbáját, és egyre távolodik attól az állapottól, amely anno megkérdőjelezte a sportág olimpiai tagságát. Pörgősebb, a közönség és a média számára is fogyaszthatóbb lett” – fogalmazott a szaktekintély, aki a március 15-én kapott kitüntetéssel kapcsolatban megjegyezte: természetesen jól esett neki, hogy gondoltak rá.

„Március 15-én a versenyzői és mesteredzői munkámért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehettem át. Most már visszavonultam a birkózásból, nyugdíjasként élem az életem, úgy gondolom, hogy ez az elismerés méltó lezárása volt a pályámnak.

Rácz Lajos 1974 és 1984 között tizenegyszer volt magyar bajnok kötöttfogásban az 52 kilogrammosok között. Világbajnoki címét az 1979-es San Diegó-i világbajnokságon szerezte, az 1980-as moszkvai olimpián második lett. Kétszer állt a dobogó legmagasabb fokán Európa-bajnokságon (1977-ben és 1983-ban).

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS