A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokság előkészületei az utolsó szakaszba léptek. Az idei év legnagyobb pingpong eseményéig már csak 94 nap van hátra. A szervezők által január 8-án bemutatott kabala pedig már nevet is kapott a közönség által.

 

Kabalát választani nem egyszerű. A Szervező Bizottság tagjainak célja egy olyan szerethető karakter kiválasztása volt, melynél visszaköszön a magyar kultúra világa és magáénak tudhatja az asztaliteniszhez szükséges képességek sorait. Hazánk számos területén fellelhető a vörös róka és a népmesék egyik legfoglalkoztatottabb állata. Mind közül, Fekete István Vuk c. könyve a legismertebb, ahol az olvasó végigkísérheti a kis bundás felcseperedését és megismerheti a fajra jellemző ravaszságot, furfangosságot, valamint kitartást.

A róka elnevezéséhez egy több lépcsős folyamat vezetett. Elsőként a Magyar Asztalitenisz Szövetség közösségi média oldalain lehetett javaslatokat tenni. Több száz ötlet érkezett a határon innen és túl egyaránt. Egy szakmai zsűri végül a három legjobbnak véltet kiválasztotta és ismételten a közönségre bízta a döntés jogát. A döntősökre közel ezer szavazat érkezett és lett végül a vb kabalájának neve Pongi.

A kabala mellé és neve mellé megfelelő szlogen is dukál. Az angol nyelvet beszélők egyik kedvenc szójátékának átdolgozása adta az ihletet a jelmondathoz: „Hung(a)ry for succes”. Zárójel nélkül „Sikerre éhes”, zárójellel pedig „Magyarország a sikerért” mottót kapunk.

Pongi lesz tehát a 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokság sikerre éhes kabalája, melyet április 21 és 28 között rendeznek a Hungexpo területén.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS