Negyeddöntőzhet a Szeged és a Zalaegerszeg férficsapata Bajnokok Ligájában. A nőknél a Rákoshegyi VSE, míg a férfiaknál a Répcelak búcsúzott a sorozat nyolcaddöntőjében.

 

A tekézők Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntők visszavágói rendezték meg, ahol a Szegedi TE hazai pályán 6-2-re győzött a visszavágón az olasz Neumarkt ellen, ezzel továbbjutott a legjobb nyolc közé, akárcsak a Zalaegerszegi TK, amely a német Bamberg otthonában ezúttal kikapott, a hazai győzelemmel összesítve várhatja a folytatást.  A negyeddöntő sporttörténelmi lesz, hiszen a zalaiak a szegediekkel csapnak össze a négy közé jutásért. Korábban az egyenes kieséses szakaszban soha nem találkozott a két csapat egymással. Mindez azt jelenti, hogy biztos lesz magyar csapat a Final Four-ban.

A Répcelak hazai pályán 5-3-as vereséget szenvedett a Maribortól, a nőknél pedig a Rákoshegyi VSE pályaválasztóként ugyancsak 5-3-ra maradt alul a cseh Slovan Rosicével szemben. A ZTE-ZÁÉV női csapata erőnyerő volt a nyolcaddöntők során, és negyeddöntőben csatlakozik a sorozathoz. 

A magyar negyeddöntő első meccsét január 26-án rendezik meg Zalaegerszegen, a visszavágóra pedig február 16-án kerül sor. A Bajnokok Ligája négyes döntőjét pedig áprilisban rendezik meg Zágrábban.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS