Lőrincz Tamás a magyaros ízek megszállottja. A 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon ezüstérmet szerző klasszis kedveli a fűszeres ételeket, és az édesanyja főztjét, így nem meglepő, hogy a hazai birkózó-világbajnokság alkalmából a hazai könyvesboltok polcaira került kiadványban a paradicsomos húsgombóc elkészítését választotta. „Sok helyen megfordultam világszerte, de a magyar gasztronómia rabja vagyok. Azon belül is édesanyám főztje az, ami nálam az etalon. A vb előtt megjelent könyvben a paradicsomos húsgombóc receptjét taglalom” – mondta Lőrincz.

 

Az „Így főznek a magyar birkózók” című könyv Őszy-Tóth Gábriel szerkesztésében ezúttal 44 híres magyar birkózó mutatja be kedvenc ételét, illetve mesél gasztronómiai élményeiről. Az egyes fogásokhoz pedig neves magyar borászok ajánlanak borokat.

A kiadványban az elmúlt évek klasszisai mellett többek között a budapesti világbajnokság hősei is megjelentek, így kiderül az is, hogy az immár kétszeres vb-aranyérmes Bácsi Péter édesszájú, és kedvence a pisztáciás bejgli, valamint a somlói galuska, az ezüstérmes Korpási Bálint pedig már a norvég bálnasonkát is tesztelte, míg Barka Emese, aki bronzérmes lett a hazai világbajnokságon, az olasz konyháért rajong.

A kötet magyar-angol nyelven jelent meg az “Így főznek…” sorozat 14. részeként. A korábbi kötetekben – többek között – a kézilabdázók és az olimpikonok is fakanalat ragadtak.

Az „Így főznek a magyar birkózók” című könyvben neves sportolók és sportvezetők receptjei találhatóak. Többek között Bacsa Ferenc, Bacsa Péter, Bácsi Péter, Dr. Bakanek György, Barka Emese, Bárdosi Sándor, Farkas Péter, Farkas Tibor, Németh Szilárd, Németh Zsanett, Növényi Norbert, Repka Attila, Dr. Réczi László, Ritter Árpád, Sastin Marianna kedvenceit tartalmazza a könyv.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS