A hétvégén rendezték a fallabda országos csapatbajnokság első fordulóját. Az első osztály együtteseit a budapesti City Squash Club látta vendégül. A mérkőzések során a Viktor BLE szerepelt a legjobban, amely mindhárom összecsapását 4-0-ra nyerte.

 

               

A korábbi években több példa is akadt rá, hogy némely klub külföldi játékosokkal megerősítve lépett pályára a csapatbajnokságon. Tavaly a Colosseum is jelentős mértékben annak köszönhette bajnoki címét, hogy két világranglista Top 10-es légiós segítette az azóta feloszlott együttest. Ezúttal csak a Gekko SE színeiben szerepelt két spanyol fallabdás: velük a debreceniek három mérkőzésükből kettőt meg is nyertek.

Az első forduló nagy meglepetéseket nem hozott, de némileg váratlan eredmény volt, hogy a Csé-Team 3-1-re győzött a tatabányai Squashberek ellen, utóbbi annak ellenére is esélyesebbnek számított, hogy nélkülözte legjobbját, a tavalyi Világjátékokat is megjárt Farkas Balázst.

A csapatbajnokság háromfordulós, a győztes indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában. A csb  következő fordulóját január 26-án rendezik Szegeden.

Fallabda Országos Csapatbajnokság, 2018-19, I. osztály, eredmények:

Viktor BLE – Go Ahead I 4-0
Squashberek-Marostő I 4-0
Vidux-Tisza – CSC Junior 3-1
Etalon – Gekko I 2-2
Viktor BLE – Etalon 4-0
Squashberek – CSC Junior 3-1
Vidux-Tisza – Go Ahead I 3-1
Sport Elit I – Csé-Team I 2-2
Vidux-Tisza I – Etalon 3-1
Sport Elit I – Gekko I 2-2
Csé-Team I – Marostő I 4-0
Marostő I – Go Ahead I 1-3
Viktor BLE – Gekko I 4-0
Squashberek – Csé-Team I 1-3
Sport Elit I – CSC Junior 1-3

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS