A hazaiak legjobbjaival mérkőzött meg Lengyelországban a magyar kick-light válogatott. A Kartuzy városában rendezett kick-box gálán összességében 5-4-es hazai siker született, de a magyar versenyzők is nagyszerűen küzdöttek és a megmérettetés néhányuk számára jó erőpróba volt a hónap közepén sorra kerülő Európa-bajnokság előtt – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

 

A független lengyel állam kikiáltásának századik évfordulója alkalmából számos rendezvényt, köztük sporteseményeket tartanak a napokban. Ezek egyike volt a Balti-tenger közeli városban lebonyolított kick-box gála, amelyen a sportág szakágai közül a félerős ütéseket és rúgásokat alkalmazó kick-light szabályok szerint zajlottak a küzdelmek.

 

A válogatott összecsapáson a legutóbbi Európa-bajnokság éremtáblázatán a kick-light szakágban második helyen végzett magyar nemzeti együttes volt a vendég. A mieink közül Debre Bence, Bárdosi Sándor, Szmolek Emánuel és Szabó Dávid egyformán egyhangú pontozással nyert, míg akadt olyan csata, amelynél valamelyest lejtett a pálya a hazai versenyző javára.

„Kitettek magukért a versenyzők, jól bunyózott mindenki” – értékelt a válogatott egyik edzője, Olasz Attila. – „A gála nagyon jól szervezett volt és ehhez méltó színvonalú mérkőzések zajlottak, amelyek közül kettő véleményes volt, azokon szerintünk a mi sportolónk volt a jobb, de most ez egy olyan esemény volt, amelyen érezni lehetett, hogy a lengyeleknek kell győzniük. A tervek szerint valamikor a jövő tavasszal mi fogadjuk majd őket és akkor visszavágunk.”

 

Olasz Attila – aki a korábbi sokszoros világbajnok Dancsó Zoltánnal együtt irányítja a kick-light és a light-contact válogatottak munkáját – arról is beszámolt, hogy a tatamira lépett magyarok közül hárman indulnak majd a közelgő Eb-n is. Mariborban Bárdosi Sándor full-contactban, míg Szmolek Emánuel és Vida Ádám light-contactban méretteti meg magát.

„Jó volt ez a gála arra is, hogy szokják a stresszhelyzetet és éles küzdelemben kelljen teljesíteniük. Szerencsére ők is és a többi magyar is sérülés nélkül hozta le a meccseket” – mondta a szakember. Hozzátette: hétfőn Tatán már kezdődik is az Eb-re felkészítő edzőtábor, és jövő vasárnap utaznak Szlovéniába, a kontinensviadal helyszínére.  

 

Kick-box gála, Kartuzy, a mérkőzések eredménye:

63 kg: Grünczeisz Patrik-Kacieja 0-3

69 kg: Debre Bence-Bieus 3-0
74 kg: Bálint Zoltán-Nizejewski 1-2

74 kg: Bárdosi Sándor-Durma 3-0
79 kg: Szmolek Emánuel-Kryszewski 3-0

84 kg: Kis Balázs-Puczynski 0-3

84 kg: Szabó Dávid-Wisniewski 3-0

89 kg: Vígváry Viktor-Wypchal 1-2

+94 kg: Vida Ádám-Grzesiak 0-3

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS