Felöltöztették a birkózókat! A hazai rendezésű világbajnokságra készülő válogatottból a női keret és a kötöttfogású férficsapat átvette a vb-felszerelést a Körcsarnokban.

 

Az eseményen közös csapatfotózást is tartottak, ahol jelen volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

„Úgy gondolom, hogy a Bacsa Péter vezette szervező bizottság kimagasló munkát végez, és a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke által elvárt szintű világbajnokság elé nézünk. Nenad Lalovics ugyanis korábban abbéli kívánalmának adott hangot, hogy rendezzük meg a sportág eddigi legjobb világbajnokságát” – mondta sportvezető, aki kiemelte, a sportszakmai szervezésen túl nagyon komoly kulturális-turisztikai tervezés előzi meg a vb-t.

Sastin Marianna, a legutóbb, 2013-as budapesti vb aranyérmese elmondta: elegáns, kényelmes ruhákat vehettek át.

„Mind a férfi-, mind a női kollekció gyönyörű. Az ilyen események érzékeltetik, hogy nem vagyunk már messze a világbajnokság kezdetétől, úgy gondolom, hogy a felkészülési tervnek megfelelő állapotban vagyok” – nyilatkozta a 62 kilogrammos versenyző.

A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS