A magyar szempontból sikeres Európa-bajnokság után a Terepakadályfutó Szövetség (TEFUTSZ) tovább folytatja azt a szakmai munkát, amely egyre népszerűbbé teszi itthon is a terepakadályfutást. A OCR-szabályrendszerre épülő versenyekből hármat is rendeznek az ősz folyamán.

Szeptember 1-én kupafutamnak ad otthont Celldömölk. A Military Survival Run jóvoltából bonyolítják le ezt a viadalt, a verseny neve pedig Vulcan Run lesz, valamint szeptemberben további két bajnoki futamot rendeznek – jelentette be Rozina Tamás, a TEFUTSZ alelnöke.

„Ebben az évben nagyon komoly változás lesz a versenyszervezés illetve az OCR akadályok tekintetében. Az Európa-bajnokság után nagyon sok versenyzőben beindult az OCR iránti érdeklődés ezt az utat kell a szövetségnek követni” – mondta Rozina Tamás.

A bajnoki futamok:

  • Szeptember 15. – Brutálatom – Paks – középtáv (8+ km)
  • Szeptember 22. – Extreme trail – Tokaj – hosszútáv (15+ km)

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell le küzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző épített és természetes. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat. Törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet, és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.

Bővebb infók a versenyekről itt!

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS