Több éremmel és értékes pontszerző helyezésekkel térhet haza a magyar szkander-válogatott a szófiai Európa-bajnokságról.

 

Kőváriné Ivánfi Brigitta három éremmel fejezte be a szkander Európa-bajnokságot. A magyar válogatott egyik erőssége bal kézzel, a 70 kilogrammosok között bronzérmes lett a szófiai kontinensbajnokságon. Kőváriné Ivánfi Brigittának ez volt az első világversenye, amikor a felnőtt kategória mellett a masters mezőnyben is elindult, ott jobbal és ballal is Európa-bajnoki címet szerzett.

Ugyancsak a masters mezőnyben volt eredményes Dobrocsi János is, aki a 90 kilósok között ezüstérmes lett. A masters 70 kilogrammos férfiaknál is volt egy magyar éremszerző: Kőrösi Tibor harmadik lett.

A paraszkanderosok közül Farkas István és Budai Miklós volt a legeredményesebb, Farkas a juniorok között, Budai pedig a felnőtteknél lett bronzérmes.

Az Európa-bajnokság előtt Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy több érmet vár a magyar csapattól, de nem szabad arról megfeledkezni, hogy több kategóriában is generációváltás van. A dobogós helyezéseken túl több értékes pontszerző helyezéssel is gazdagodott a magyar szkander-válogatott.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS