Április elején az olaszországi Gonzaga adott otthont a rádiótávirányítású motorcsónakok 2018-as IMBRA Európa Liga sorozatának első fordulójának. Berta András révén két géposztályban és az összetett értékelésben is magyar győzelem született.

 

Összesen 15 ország csapata képviseltette magát a szezon első komoly nemzetközi regattáján: köztük a házigazda olaszok mellett Anglia, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium és Magyarország is kifejezetten erős küldöttséget delegált.

A magyar csapat kiemelkedően eredményes volt, hiszen Berta András a 3,5 és a 7,5 köbcentiméteres géposztályban is az élen végzett, ráadásul a minden kategóriát figyelembe vevő összesített értékelésben is első lett. Szintén pontszerzőként a negyedik helyen zárt Kápolnai Attila a 27 köbcentis kategóriában.

Az olaszországi verseny az augusztusi franciaországi világbajnokság egyik főpróbájának is tekinthető, ezért külön öröm, hogy ilyen jó eredményeket tudtunk elérni egy nagyon erős, közel vb-szintű mezőnyben – mondta Berta András.

A következő nagy megmérettetés versenyzőink számára május 4-6-án az idei IMBRA Endurance Magyar Bajnokság első futama lesz Orosháza-Gyopárosfürdőn, ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS