Négyből négy aranyérmet nyert Veres Roland az olaszországi Pointfighting Cup elnevezésű rangos kick-box viadalon.  A nagyszerű eredménnyel a Halker-Király Team csupán 19 esztendős klasszisa még mindig veretlen az idén a pointfighting szabályrendszerben, és remek formában várja az év egyik legnagyobb megmérettetését, a májusi budapesti Világkupát.

 

A tavalyi budapesti világbajnokságon is négy elsőséget szerzett sportoló a milánói megmérettetésen – ahol a kick-box szabályrendszerei közül a pointfighting szakágban rendeztek küzdelmeket – két súlycsoportban (57 és 63 kg) is  diadalmaskodni tudott. Emellett megnyerte a súlycsoportok győztesei számára kiírt, Grand Champion elnevezésű kategóriát is. Utolsó mérkőzésén Veres Roland a súlycsoport nélküli, nyílt versenyszám győztesével csapott össze a mindent eldöntő, úgynevezett The One trófeáért: itt 57 kilós létére négy ponttal legyőzte a 89 kg-os amerikai Cooke-ot.

 

A nőknél Nagy Henrietta is négy érmet nyert: a +70 kg-ban és a női Grand Champion kategóriában az első, a 70 kiló alatti súlycsoportban és a női The One-ban pedig a második helyen végzett. 

A felnőtteknél összességében hat első, három második és kilenc harmadik hellyel zártak a magyarok.

 

Pointfighting Cup, Milánó, a felnőtt magyar érmesek: 

Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland, 3. Hegedűs Botond
63 kg: 1. Veres Roland
84 kg: 3. Veres Alex
89 kg: 3. Rohonczi Jenő
94 kg: 3. Rohonczi Jenő
Grand Champion: 1. Veres Roland

Nyílt kategória: 2. Veres Alex
The One: 1. Veres Roland

Nők:
60 kg: 3. Busa Andrea
65 kg: 3. Busa Andrea      
70 kg: 2. Nagy Henrietta      
+70 kg: 1. Nagy Henrietta, 3. Kádas Adrienn
Grand Champion: 1. Nagy Henrietta

Nyílt kategória: 3. Busa Andrea

The One: 2. Nagy Henrietta

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS