Nagy csatára készül az Alabárdos Szegedi TE a Final Four szombati elődöntőjében. A magyar csapat a tekézők négyes döntőjében a német Zerbst együttesével csap össze a fináléba jutásért.

A tekézőknél a Bajnokok Ligája a legrangosabb kupasorozat, a Tisza-partiak pedig zsinórban hatodszor szerepelnek a végjátékban.

„Fantasztikus játékosok alkotják az ellenfél csapatát. Ebben az elődöntőben ők az esélyesek, hiszen hazai környezetben játszanak majd, de természetesen nem lépünk mi sem feltett kézzel pályára. Mindent megpróbálunk majd azért, hogy mi legyünk ott a vasárnapi fináléban” – mondta Karsai Ferenc, az Alabárdos Szegedi TE elnöke.

A németországi Bambergben megrendezendő négyes döntőben a másik ágon a német Schwabsberg és a szlovák Podbrezova találkozik az elődöntőben.

Az Alabárdos Szegedi TE az elmúlt 16 év alatt 14 alkalommal szerepelt a BL négyes döntőjében.  Zsinórban hatodszor vannak ott a legjobb négy csapat között, az utóbbi öt évben pedig háromszor győztek és kétszer szereztek BL-ezüstöt.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS