Berecz Zsombor Valenciában készül a következő szezonra. A magyar vitorlázás emblematikus alakja eredményes évet zár. Elmondása szerint elégedett a 2017-es évvel, és bízik a jövő évi olimpiai kvótaszerzésben, és abban, hogy tovább tudja erősíteni pozícióját a Finnesek élmezőnyében.

 

„Kétségkívül az év legnagyobb versenye számomra a hazai rendezésű világbajnokság volt. Ötödikként zártam, de összességében elégedett vagyok. Különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy az élmezőnyben én kezdtem meg a felkészülést a legkésőbb. Az olimpia után hosszabb pihenőt tartottam” – mondta Berecz Zsombor.

Az Eb-ezüstérmes klasszis a valenciai edzőtábor után itthon karácsonyozik, majd következik egy két és fél hónapos edzőtábor Cadízban. „Hosszú, és tartalmas időszak lesz ez. A két és fél hónap alatt egy rövidebb pihenő lesz, de mindezzel az Eb-re hangolok” – tette hozzá Berecz, akinek az első 2018-as világversenye, a cadízi kontinensbajnokság, március közepén lesz. 

Az olimpiai kvótáról elmondta, már 2018 nyarán lesz lehetősége arra, hogy tokiói szintet teljesítsen. „Az első kvótaszerző világverseny júliusban, Dániában lesz, ahol nyolc nemzet versenyzője olimpiai indulási jogot szerezhet. Bízom benne, hogy köztük leszek”.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS