További magyar érmekkel zárulhat a 11. Világjátékok. Két muaythai-os lehet dobogós. Magyarország 11 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal az ötödik helyen várja a játékok utolsó napját.

A Világjátékok zárónapján két magyar érdekeltségű bronzmeccset rendeznek a muayhai-osoknál. Az egyesült államokbeli Birminghamben zajló multisport versenyen szombaton a 67 kilogrammos Spéth Norbert és a női 60 kilós mezőnyben Sándorfi Ajsa is kikapott az elődöntőben.

Spéth Norbert vitatott bírói döntéssel maradt alul, és mivel a Világjátékokon ebben a sportágban nem lehet óvni, így végül készülhet a bronzmérkőzésre. A magyar világbajnoki ezüstérmes kiválóság ellenfele az elődöntőben a súlycsoport thai világbajnoka, Anueng Khatthamarasri volt. „Magyarázkodni nem szeretnék, ilyen a sport. Szerencsére van még egy mérkőzésem, ez a bronzmeccs lesz, és igyekszem arra fókuszálni” – összegzett tömören Spéth Norbert.

Sándorfi Ajsa jól kezdett az amerikai Charlsey Maner ellen, de az elődöntő végére a hazai közönség előtt küzdő thaibokszos átvette az irányítást, és nyert. „Nem tudtam úgy irányítani a mérkőzést, ahogy szerettem volna, amerikai ellenfelem a maga javára tudta fordítani az elődöntőt. A bronzmeccsen egy angol lány ellen küzdök majd.” – mondta Sándorfi Ajsa.

A ju-jitsu openben az első helyen kiemelt Tereza Cordeiro de Souza, a földharc kategóriában, az 5. helyet szerezte meg, miután a negyedöntőt elvesztette a későbbi ezüstérmes ukrán Bogdana Golub ellen.

A fallabdás Farkas Balázs két meccset játszott szombaton. A vigaszági elődöntőben előbb a német Yannick Olmort győzte le 3-0-ra, a fináléban aztán az amerikai Cristopher Gordont verte ugyanilyen arányban. Farkas ezzel a 17. helyen zárt.

A tájfutóknál Sárközy Zsófia a középtávot teljesítette. A magyar induló az erdei versenyen a 17. helyet szerezte meg.

(Világjátékok Magyar Sajtócsapat)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS