„Dicséret illet minden magyar válogatott versenyzőt, aki elindult az idei világbajnokságon” – hangsúlyozta Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szövetség elnöke. Az Abu-Dzabiban rendezett muaythai-világbajnokságon egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyarok. A sportvezető hangsúlyozta, ebben a sportágban nagyon kiegyenlítődött a mezőny.

„A nagyhatalmak nincsenek biztonságban. Sok a feltörekvő nemzet, és ezt láttuk most a világbajnokságon is” – jegyezte meg Dudok Károly. A 2022-es világbajnokságon Nardelotti Zoltán jutott a legtovább, ő a 75 kilogrammos elit kategóriában ezüstérmet szerzett. Rajta kívül Kiss Barnabás és Bordás Alex állhatott dobogóra – mindketten az U23-as korosztályban. Előbbi a 81 kilósok, utóbbi pedig a 71 kilogrammosok között lett harmadik.

„Az eredmények szerint jó úton járunk, két fontos célt azonban kitűztünk magunk elé. Egyrészt több összetartást, edzőtábort akarunk szervezni a nagy világversenyek előtt, és több nemzetközi openen szeretnénk részt venni a jövőben” – tette hozzá Dudok Károly.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS