Az ötszörös kick-box világbajnok Veres Roland is tagja az október végén Belgrádban világbajnokságon induló magyar ökölvívó válogatottnak. A hazai sportújságírók Év Sportolója szavazásán nem olimpiai sportoló létére kétszer is a tízes listára felkerült kick-boxos eddig villámkarriert futott be az ökölvívásban, hiszen csupán az év eleje óta foglalkozik komolyabban a sportággal. Az ambiciózus és még mindig nagyon fiatal sportoló fő célja, hogy ott legyen a 2024-es párizsi olimpián.

Mindig is szerettem volna olimpiai bajnok lenni – vallja Veres Roland, aki idén február óta kezdett bele komolyabban az ökölvívásba. Sportága, a kick-box azóta ugyan a nyáron teljes jogú olimpiai sportág lett, de reális esélye leghamarabb 2028-ban Los Angelesben lehet bemutatkozni az ötkarikás játékokon, a fiatal sportoló azonban szeretne részt venni már a 2024-es olimpián is. Mint mondja, ez az “álma, terve, célja”, és ezért próbálta ki magát az ökölvívásban, amelynek mindig is nagy rajongója volt. 

Röpke bokszoló pályafutása során legyőzte súlycsoportja korábbi magyar bajnoki ezüstérmesét, bizonyítva, hogy megüti a válogatott közeli szintet: ám mégsem őt vitték ki az U22-es Európa-bajnokságra. Az  emiatt érzett csalódás sem vette el a kedvét, sőt, még keményebben edzett, aminek meg is lett az eredménye: első nemzetközi megmérettetésén, egy Mariborban rendezett tornán megnyerte a 60 kg-osok küzdelmeit. A szlovéniai döntőben egy belga ökölvívót múlt felül, aki vb-n és Eb-n is nyert már meccset. 

A sikereknek köszönhetően Veres Roland meghívót kapott a belgrádi világbajnokságra készülő felnőtt ökölvívó válogatottba, amelynek színeiben a vb előtti utolsó jelentős megmérettetésén, Szarajevóban ezüstérmet nyert. Először román riválisát győzte le, majd az U22-es Eb-bronzérmes lengyelnél is jobbnak bizonyult. A döntőben aztán a szőke csepeli versenyző egy rendkívül szoros összecsapáson megosztott pontozással alulmaradt a felnőtt Eb-ezüstérmes finn Kataevvel szemben. 

“Úgy éreztem, hogy tudtam dominálni a küzdelmet. Igazi ki-ki meccs volt, és valószínűleg ellenfelem nagyobb neve miatt adták neki a győzelmet. De azért dolgozunk most is a tatai edzőtáborban, hogy az a kicsi, ami most hiányzott, a vb-n már meglegyen” – fogadkozott Veres Roland, aki nem titkolja, hogy újonc létére komoly céljai vannak a világbajnokságon. 

“Mindig mindenben maximalista vagyok. Ki merem mondani azokat a dolgokat, amiket sokan nem mernek kimondani. Engem ez motivál és visz is előre. A csúcsteljesítmény elérése a célom Belgrádban. Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz feladat vár rám, de győzni megyek. Szerintem az rossz felfogás, ha valaki nem győzni megy.”

A 2017-es budapesti kick-box világbajnokság legeredményesebb versenyzője elmondta: sikerült beilleszkednie az ökölvívó válogatottba. 

“Miután látják, hogy nemzetközi szinten is képes vagyok érmeket nyerni, már elfogadnak. Nem annyira értik a sportágamat, amivel nincs is probléma, hiszen nem azt űzik, de megkapom a tiszteletet tőlük” – mesélte Veres Roland. 

“2024-ig az a fő célom, hogy kijussak az olimpiára, és a klubommal, a Halker-Király Teammel mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott lehessek majd Párizsban. De a kick-boxhoz fűződő szerelem természetesen nem múlt el! – jelentette ki a sokoldalú sportoló.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS