Az elmúlt évben a hagyományos magyarországi kick-box világkupa a koronavírus járvány miatt elmaradt, idén azonban a szövetség vezetése mindenképpen tető alá akarja hozni. Ennek érdekében úgy döntöttek, hogy a megszokott májusi időpont helyett szeptember 16. és 19. között rendezik meg a BOK Sportcsarnokban. Galambos Péter, a versenyt szervező Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke bízik benne, hogy addigra a körülmények lehetővé teszik, hogy a hazai és külföldi élversenyzők ismét nagy létszámban induljanak – adta hírül az MKBSZ.

Hosszú évek óta mindig májusban került sor a kick-box világszervezet, a WAKO világkupa sorozatának magyarországi állomására, amely az utóbbi időben a széria egyik legnépesebb és legrangosabb viadalává nőtte ki magát – 2019-ben például 42 ország több mint 1700 sportolója lépett tatamira és ringbe. Tavaly a koronavírus járvány miatt a többi versenyhez hasonlóan a budapestit is törölni kellett, a szervezőbizottság idei első ülésén viszont úgy döntött: 2021-ben megrendezik az eseményt, csak éppen a szokásosnál később, egy őszi időpontban – számolt be róla Galambos Péter.

“Egyöntetűen azt fogalmaztuk meg, hogy egy májusi időpont még nagyon bizonytalan, és ha meg is tudnánk rendezni, túl korai lenne a sikeres lebonyolításhoz. Ezért aztán későbbi időpontokat kerestünk, és még időben sikerült lecsapni egy olyan dátumra, ami mindenkinek jó. Örömmel mondhatom, hogy már le is futottuk a kötelező köröket, a kiválasztott szeptember közepi időpont pedig megfelel a helyszínt adó BOK Sportcsarnoknak is, és illeszkedik a WAKO versenynaptárába is. Meggyőződésem, hogy szeptemberben már egy jó és komoly verseny tudunk csinálni” – nyilatkozta a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

Galambos Péter szerint valószínűleg a magyarországi világkupa lesz a járványt követően az első igazán nagy, minden korosztályt érintő verseny a sportágban, és a szövetség vezetése reméli, hogy sokan eljönnek majd Budapestre, már csak azért is, mert a megmérettetés kiváló felkészülési lehetőség lesz az őszi felnőtt világbajnokságra.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS