Papp Gábor is teljesítette a Primavera Balatonman Kenesét. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke számára nem idegen közeg a víz, hiszen volt válogatott búvárúszó, jelenleg senior úszó.

„Pár éve az országúti kerékpárt is bekapcsoltam a mozgásba, és innen már csak egy lépés volt, hogy elkezdjem a triatlont” – kezdte Papp Gábor, aki az elmúlt hétvégén ismét teljesítette a középtávot.

„Ez a sportág dinamikusan fejlődik, és komoly párhuzamot tudok vonni a búvárkodás szabadidősportos fejlesztési lehetőségeivel. Mindkét sportág túl a vizes közegen a természet megóvására, környzettudatosságra nevel. Ráadásul a hétvégi versenynek volt egy elég komoly ÖKO nevezés vonala is, ami külön dicsérendő kezdeményezés. Ugyanezt a szemléletet szeretnénk minél jobban elősegíteni a búvárok közreműködésével is.” – tette hozzá a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

A Primavera Balatonman Kenese volt a hazai triatlonsport legzöldebb versenye. 2020-ban először kedvezményes ÖKO-nevezéssel is rajthoz lehetett állni. Ennek a lényege az volt, hogy a triatlonos a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalta, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használta, így a szervezők a minimálisra csökkentették az eldobált műanyag poharakat.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS