A járványügyi helyzet miatt, szinte egyszerre kezdi meg az idei évben rally-s szereplését a négyszeres abszolút magyar rally bajnok, Herczig Norbert és 17 éves fia Herczig Patrik, aki tavaly még a rallycross pályákon vitézkedett, idén azonban ő is édesapja nyomdokaiba lép.

Igaz a fiatal versenyző a magyar rally bajnokságban indul, a hétvégén a Salgó Rallyn egy R2-es Ford Fiestával a Rally4 kategóriában, édesapja viszont az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is a Rally Európa Bajnokság (ERC) egyik állandó magyar résztvevője lesz az R5-ös kategóriában, továbbra is egy VW Polo GTI-vel és ő a jövő héten kezd Olaszországban.

„Nagyon fura az élet, mert éppen 23-évvel ezelőtt kezdtem a rallys karrieremet egy Skoda Favorittal, a Salgótarján környéki pályákon, most pedig Patrik első rally versenye is ezeken az ikonikus pályákon kezdődik. A tél folyamán sok mindent átbeszéltünk, elsősorban a pályák felírásában, feldolgozásában próbáltam segíteni, de a versenyen szurkolóként leszek jelen.” -mondta Herczig Norbert, aki a saját bajnokságát is nagyon várja.

„Ki vagyunk éhezve, hatalmas öröm volt a teszten visszaülni a versenyautóba, folyamatosan figyeljük a híreket, de nagyon remélem, hogy 6 versenyt meg tudnak rendezni az ERC szervezői.” – tette hozzá a magyar pilóta, aki tavaly az 5. helyen végzett az Európa Bajnokságon, amely most a Rally Di Roma-val kezdődik július 24.-e és 26.-a között.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS