2022. július 7. és 17. között kerül sor a soron következő, 11. Világjátékokra, amelyet eredetileg jövőre, 2021 júliusában terveztek lebonyolítani az egyesült államokbeli Birminghamben. A halasztásról a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) és a birminghami szervezők egyetértésben döntöttek.

Az olimpiai programban nem szereplő sportágak legnagyobb, az ötkarikás játékokhoz hasonlóan négyévenkénti seregszemléjét azért kellett egy évvel későbbre tolni, mert az idei tokiói olimpia – a koronavírus világjárvány miatti – 2021-re kerülésével a két multisport-esemény időben részben ütközött volna.

Az IWGA és a szervezők közös javaslatát a játékok 2022-re történő halasztásáról az érintett sportágak nemzetközi szövetségei egyhangúan támogatták.

Az IWGA elnöke, Jose Perurena köszönetét fejezte ki rugalmasságukért és hatékonyságukért a birminghami szervezőknek. Joachim Gossow ügyvezető igazgató kijelentette: ugyanazt a sport programot fogják lebonyolítani, mint amit a 2021-es Világjátékokra terveztek.

Bár a település jelenleg a koronavírus járvánnyal küzd, továbbra is az a céljuk, hogy az eddigi legjobb Világjátékokat rendezzék meg – nyilatkozta Randall L. Woodfin, az alabamai város polgármestere.

A birminghami Világjátékokon várhatóan több mint 30 sportágban 100 ország 3600 sportolója lesz érdekelt. Magyarországon az 56 sportágat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS