A lenyűgöző megnyitó ünnepséget követően a 2000 méteres távok küzdelmeivel lezajlott az első versenynap a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, amelynek augusztus 20. és 25. között Pattaya ad otthont. A magyarok rögtön két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal indítottak.

A thaiföldi világbajnokság legelején máris érdekeltek voltak a magyarok. A Senior B mix hajó ráadásul szoros küzdelemben olyannyira eredményesen teljesítette a 2000 métert, hogy már az első futamban érmet is nyert Magyarországnak. Legénységünk az előkelő harmadik helyet szerezte meg, maga mögé szorítva a sárkányhajó sportban nagyhatalomnak számító országokat, mint az Egyesült Államok és Kína.

Az éremátadás után pár órával a Senior B open hajó szállt vízre, és a hatodik helyre sikerült belapátolnia magát, Hongkongot, Svédországot és Szingapúrt megelőzve.

Délután az U18-as open és a Premier open legénységek következtek. A juniorok között remekül helytálltak a magyar evezősök és a dobos lányok, a kormányosok pedig a lehető legpontosabban vették a fordulókat. A fiatalok ennek köszönhetően ezüstérmesek lettek.

A premier, vagyis a felnőtt mezőnyben a magyarok 19 hajó közül a negyedik legjobb idővel értek célba, csupán Tajvan, Kína és Thaiföld egységei tudták megelőzni őket.

“Sok örömmel, egy kevés fájdalommal, de összességében sikeresen zárta a válogatott az első versenynapot” – összegezte a nyitányt Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke.

A magyarok számára az 500 m-es versenyszámokkal folytatódik majd a sárkányhajó vb.

14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, 1. nap, 2000 m:

Junior A open kishajó: 2. hely
Senior B mix kishajó: 3. hely
Premier open kishajó: 4. hely
Senior B open kishajó: 6. hely

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS