Ismét Eb-döntőt táncolt a magyar bajnok páros. A Párizsban megrendezett latintáncok Európa-bajnokságán a szabályok értelmében két magyar páros lépett parkettre. Andrea Silvestri és Váradi Martina a 61 duót felvonultató mezőnyben bejutott a hatos fináléba, ahol végül az ötödik helyet szerezte meg. A Silvestri-Váradi kettősnek ez volt zsinórban a harmadik Európa-bajnokság, amelyen döntőt táncolt.

A másik Eb-résztvevő magyar páros Miha Zerjav és Karcagi Laura volt, ők a 23. helyen fejezték be a kontinensbajnokságot. Párizsban az aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno duó szerezte meg.
Ugyancsak Párizsban rendezték meg az Akrobatikus Rock&roll Free Style Páros Európa-bajnokságot, amelyen Mészáros Gábor és Lengyel Bonita képviselte Magyarországot, és végül a 13. helyet szerezte meg.
Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.
A sportágban egyébként az előttünk álló hétvégén rendezik meg az ország egyik legrangosabb eseményét, az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyt. A Savaria idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, de ezen kívül ifjúsági és junior korcsoportban lesznek parkettre lépők. Budapesten egy másik rangos táncos esemény lesz június 7-én, 8-án és 9-én. A nemzetközi szövetség (WDSF) ugyanis a fővárosban tartja éves közgyűlését, ahol tisztújítás is lesz. A közgyűlésre 100 ország 200 képviselője érkezik Budapestre.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS