Idén is ezrek voltak kíváncsiak a Téli Sportágválasztó aktivitásra buzdító hétvégi programjaira, amelyekre január 19-én került sor a Vasas Jégcentrumban. A látogatók 21 téli mozgásformát próbálhattak ki bajnokok társaságában, színvonalas sportbemutatókat láthattak, végigizgulhatták a Média Kupát, és ráadásként egy profi jégkorongmeccsen is szurkolhattak.

A Jégpalotában 3600 m²-nyi területen ismerkedhettek kicsik és nagyok a téli sportokkal, amelyek között a jégkorong, a jégtánc, a műkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a curling, a szánkózás, a fakutyázás, az alpesi sí és a snowboardozás is megtalálható volt.

A rendezvényen sztársportolók sorával találkozhattak a sportbarátok, többek között jelen volt Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, Valkai Ágnes világbajnok vízilabdázó, Medveczky Erika ötszörös világbajnok kajakozó, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívó, Drávucz Rita világbajnok vízilabdázó, Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett síelő, a Magyar Sí Szövetség elnöke, Knoch Viktor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Szuper Levente sokszoros válogatott jégkorongozó, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A Téli Sportágválasztó Média Kupáján öt, sportolókból és médiásokból álló csapat mérte össze az erejét: a sportolók (Medveczky Erika, dr. Kiss Gergely és Szuper Levente) mellett az OCRSport.hu, a TV2 Akadémia és az M4 Sport Szabadidősport Magazin munkatársai versengtek. A csapatok curling, szárazföldi jégkorongkapura lövés és korongtorony-építés, illetve asztali jégkorong számokban vetélkedtek egymással. A vándorkupát végül az OCRSport.hu csapata vehette át.

A Téli Sportágválasztó egy akciódús profi jégkorongmérkőzéssel zárult: a Vasas és a Gyergyószentmiklós összecsapása az előbbi csapat győzelmét hozta.

A téli sportok mellett a fitnesz világába is kirándulhattak a látogatók, akik a rendezvény alatt díjmentesen vehették igénybe a Victory Fitness Jégpalota edzőtermi szolgáltatásait.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS