Nyolc magyar versenyző már biztosan érmes a felnőttek mezőnyében a Pozsonyban zajló kick-box Európa-bajnokságon, közülük négyen aranyért harcolhatnak. A masters kategóriában szintén négy sportolónk lett döntős.

 

A 35 ország részvételével zajló viadalon a sportág hét szabályrendszere közül kick-lightban, low-kickben és K1-ben avatnak kontinensbajnokokat. A húszfős magyar csapat túlnyomó részét a – tatamin versenyző és félerejű technikákkal küzdő – kick-lightosok alkották, és valamennyi magyar érmes az ő soraikból került ki.

A szlovákiai Eb-n a férfiaknál a magyar reményeknek megfelelően a fináléba jutott a sportág egyik legnagyobb tehetsége, a négy aranyával a 2017-es budapesti világbajnokság legjobbja, a még mindig csak 19 éves Veres Roland (57 kg).

A nőknél rendíthetetlenül menetelt a döntőig a Busa testvérpár. A jogi doktor Gabriella (50 kg) a tavalyi vb két elsősége után próbálja meg újabb arannyal gazdagítani éremgyűjteményét. A tanárként dolgozó Andrea (70 kg) pedig már a tavaszi budapesti világkupán is bizonyította, hogy remek szezonja van, hiszen ott háromszor is a dobogó tetejére állhatott, és lett ezzel a vk legeredményesebb versenyzője. Rajtuk kívül Gremen Petrának (55 kg) sikerült kivívnia a finálés szereplést.

Másik négy magyar versenyző tudott bejutni a legjobb négy közé, de Zsarkó Dániel Péter (74 kg), Bálint Zoltán (79 kg), Vida Ádám (+94 kg) és Osváth Dóra (+70 kg) számára az elődöntő volt a végállomás, így ők bronzéremmel jöhetnek haza Pozsonyból.

A masters versenyzők között ugyancsak négy magyar került a döntőbe. Bertalan Gábor, Kovács Imre, Vass Csaba és Gazdagné Pintér Anett küzdhet pénteken az Európa-bajnoki címért.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS